Några vanliga åkommor

FORWARD ARCH (2)

Några vanliga åkommor:

Hälsmärta:

En kronisk inflammation av plantar fascian, en ligamentliknande struktur på fotens undersida som går från hälen till framfoten. Inflammationen orsakas av en partiell bristning av fascian vid infästet på hälbenet. Ett benigt utskott, som kan orsaka smärta, kan också bildas här. Orsaken till den partiella bristningen är överdriven, kraftig hälisättning, svagt främre fotvalv, och/eller sträckta muskler i fotsulan.

Hallux valgus:

Felvinklad stortå med ibland ömmande benutväxt, kan orsakas av nedsänkt främre (transversalt) fotvalv. Även obalans och sammandragningar av stortåns muskler och för trånga skor kan vara en bidragande orsak. En rak, rörlig tå är viktig för balansen.

Nervsmärta:

Kan uppstå när en nerv kläms mellan två mellanfotsben. Symtomen är bl a en brännande känsla i hålfoten där orsaken kan vara för trånga skor eller ett nedfallet främre fotvalv.

Förhårdnader och liktorn:

När fotens hud utsätts för upprepad nötning eller ihållande friktion, kan förhårdnader av döda hudceller bildas på fotens undersida eller på tårna.

Hammartå:

Bildas genom obalans mellan muskelgrupper eller nervpåverkan. Vissa leder i tårna böjs nedåt och andra uppåt.

Knä och höfter:

Om foten överbelastas, roterar inåt (pronerar) eller utåt (supinerar) under gång, kommer dina knän och höfter att utsättas för slitage. Korrekt stöd för det inre och yttre valvet kan ge omedelbar lindring.

Rygg, nacke och skuldror:

Genom att studera den karaktäristiska bilden av ett fotavtryck, kan man dra slutsatsen om anatomin i foten är orsaken till ett problem i rygg, nacke och/eller skuldra, eller om det med tiden kanske kan komma att orsaka ett problem.

FORWARD ARCH kan hjälpa Dig – 

En enkel lösning på ett komplext problem!

Vill du veta mer?

Läs på: www.forwardarchsweden.com

Senaste inläggen